24. a 25-tý týden, jede jede mašinka nebo Moby Dick? :D

Tak jo, jsem infantilní, ale toto si teda nepouštím. Jen si prostě připadám jak velryba, případně lokomotiva. Jak víte z předchozích týdnů, tak i podobně funím :D A přitom vidím na ulicích nastávající maminky, které mají mnohem větší břicho jak já.

deník těhotné, druhý trimestr

Blížíme se ke konci 2. trimestru a mohu jen zkonstatovat, že z ničeho (téměř žádného břicha) jsme se dostali na pořádný balón. A musím říct, že to opravdu tak vypadá - jak kdyby někdo rozstřihl fotbalový míč a připleskl mi ho na tělo :)
Sandra má dny přehnané aktivity, kdy se mi zašprajcuje "kdesi" a nepohne se a nepohne. Nebo si lehne na močák a teda bohužel se taky nepohne. Nepomáhá ani "píchnutí" (opatrné, nebojte ;-)) do břicha, prudké pohyby (jak kdyby se to teď dalo, že? :D) a zabere většinou až zmrzlina :) Ano, za posledních 14 dní jsem se dostala z čokoládového obžerství, přes zmrzlinu k jahodám. Po jahodách si v břichu doslova vyskakuje a mám na ně teď takovou chuť, že jsem si jistá, že jí chutnají :) Moje i manželova mamina vyplenily celý záhon jen "pro Sandru" (i já z toho mám nějaké ty benefity :D) Juch :)

Stále jsem nepřišla na to, jakou hudbu jí budu pouštět. Všude čtu, že se dítě dokáže pěkně v bříšku naučit na nějakou melodii a pak při ní třeba usínat. Já zkoušela jeden den "její aktivitu" a reakce na různé druhy hudby a na ukolébání u klidné hudby to teda nevypadá. Nejvíce reagovala na irskou divokou hudbu :D

těhotenské strie, těhotenské bříško

Pupík už ven vyskočil. Strie zatím žádná (klop klop) a nebo spíš...už si tam až tak nevidím, ale manžel tvrdí, že tam žádná není :D Nohy otékají už skoro každý den :( Bolí mě, ale je mi jasné, že je to sedavou prací. A nemůžu stále jen pochodovat po kanclu nebo si vykládat nohy do výšky :) Kynu statečně, ale prý je to voda, kterou si tělo zadržuje...ehm, no uvidíme jak rychle tu "vodu" dám porodu pryč :D Momentálně mám +8 kilo. Pár dní bylo extrémní teplo a to bylo nejlepší zalézt do chládku a nevylézt, dokud teplota neklesla pod 25 stupňů. Před pár týdny jsem si koupila 2 extrémně velké podprsenky - 85 D...mohu konstatovat, že růst se stále nezpomalil a už jsou mi zase malé. Já nevím co s nimi ku**a budu dělat potom, pokud se mi podaří se vrátit na svých krásných 70 B :) Sandra bude mít jinou mlékárnu k dispozici :D

Mám syndrom hnízdění :D Kdo to nezná, tak to je ta potřeba těhotných najednou vše doma přemístit, vymalovat, přeskládat, vylepšit, dekorovat...a nevím co ještě. U mě se to projevuje hlavně extrémní touhou se přestěhovat z 32 metrů čtverečních (dobře, manžel by řekl, že je to 36 metrů, ale to i s lodžií :D) do aspoň 60-ti. Nereálné, tak aspoň hraju doma tetris s nábytkem a měřím a přemýšlím jak ho uspořádat tak, aby šel otvírat :D a případně jak ho zkrátit o ty debilní 2 centimetry co chybí, aby se dostal na ideální místo, tak aby to nebylo poznat :D

Kočárek už máme. Je to vlastně celá trojkombinace a je to samozřejmě z "druhé ruky" - teda od kámošky :) Když jsem viděla ceny kočárků, tak mi přišlo až zle a výjimečně to nebylo z těhotenství :D Stále rozšiřujeme výbavičku, ale mohu konstatovat, že až na postýlku, matrac a pak takové věci jako kosmetika a pleny máme už snad vše podstatné. I když...určitě nás ještě něco překvapí, jak to zákon schválnosti umí :)

PS...ano, něco nás velmi překvapilo, ale o tom v další části, nápověda na fan stránce...

Vaše



Komentáře

  1. Hudbu jsem u prvního taky zkoušela pouštět, ale žádný efekt jsem po narození nezaznamenala:-)) Četla jsem, že miminko v břiše slyší zvuky hodně tlumeně (jinak by se asi zbláznilo, když v centru města zatroubí auto atd.), takže myslím, že je to jen taková zábava pro těhotné:-) To natékání ti nezávidím, to jsem měla u prvního taky, právě kvůli nedostatku pohybu ze sedavé práce. A ten malý byt - to si užijete tedy:-) My už jsme byli v 50 metrech jako sardinky:-) Taky už mě dnes napadlo, že bych měla začít pomalu chystat výbavičku, postupně všechno vyprat atd. Čas letí. Tak hlavně ať jsi v pořádku a klid doma pomůže:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to tušila, že by to bylo stejně zbytečné :)) O tom bytu radši už ani nepřemýšlím...jinak by mě asi šlahlo, někdy mě chytne až "depka", že to tu nezvládnu (navíc v 3tím patře bez výtahu), tak jsem zase v pohodě...no uvidíme, ale bude to zabíračka :) A díky :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky