Nový Stay Matte od Rimmelu...matuje?

Make-up Stay Matte si prošel různými změnami, které jsou tak odlišné, že se téměř nedá říci, že tato nová verze je "upgrade" posledního make-upu. Tento totiž není určen vyloženě pro mastnou/problematickou pleť (jako byl ten poslední) a tudíž ani neobsahuje žádné výtažky z rostlin, které by pomáhaly tomuto typu pleti.
Nový Stay Matte je zaměřen už na "širší" publikum (= není vyloženě jen na mladou pleť s akné) a proto se dá očekávat, že bude mít velkou oblíbenost. Ale...

Rimmel make-up, make-up, Stay Matte

Plusy:
- vylepšený design - hned se na to lépe dívá :D
- velmi lehce se roztírá. Toto možná někoho až překvapí, protože je velmi tuhý. Dokonce vypadá jak "pěnový" a to může vyvolávat pocit, že bude na obličeji vytvářet fleky. Ujišťuji vás: Nevytváří :)
- oproti jiným make-upům matuje - ne dlouho, ale nejsem zvyklá, že mi vydrží pleť matná cca 3 hodiny...já se lesknu nonstop i do půl hoďky po zafixování pudrem :( Je to až nezvyk vidět se kolem desáté hodiny (pozn. líčím se kolem sedmé ráno) v zrcadle a být stále matná :)
- přizpůsobí se pleti - nejdříve jsem byla v šoku a tipovala, že odstín 200 bude velmi tmavý, ale nakonec se tak vstřebá, že vypadá na tváři velmi přirozeně :)
- nezvýrazňuje póry 
- kryje! A to celkem dostatečně, i když takový Wake Me Up od Rimmelu kryl o trošku víc :)
- nemám pocit, že bych ho měla na pleti...až si připadám "nahá" :D

Mínusy:
- matuje jen pár hodin
- po celém dni se tak nějak "ztrácí"...všimla jsem si, že večer už prosvítají jizvičky/červené pupáky
- když si "odmašťuju" obličej v průběhu dne (ubrouskem nebo toaleťákem, ten nejlépe saje :D), tak zůstává obrovské množství na ubrousku/toaleťáku... to se mi u jiných make-upů "tak ve velkém" nestávalo...takže není velmi odolný vůči otěru :(
- sice není určen na konkrétní typ pleti, ale měla jsem teď na pleti jedno suché místo (divné, ale občas se mi to stává :D) a to bylo make-upem ještě více zvýrazněné.  Takže "suchá pleti", bacha! (:D)

make-up, recenze
Vlevo - nic, uprostřed jen make-up, vpravo make-up + pudr + korektor, vše Stay Matte :)
Efekt:
1. Slibuje pěknou pleť. 2. Zakryté nedokonalosti. 3. Matnou pleť.
1. plní na 95%. Vypadá velmi přirozeně.
2. plní na 90%. Přeci jen na nejhorší místa musím použít i korektor.
3. plní na 70%. Vždy pudruju a jak jsem psala výše, je to první make-up, který mojí brutálně lesknoucí se pleť zmatnil na zhruba 3 hodiny.

ALE - opravdu se nehodí na suchou pleť! Problematická, mastná, smíšená a normální by s ním ale mohla vycházet v pohodě :)

Koupila bych si ho?
Ano, řadím ho mezi dobré make-upy a když vezmu do úvahy i cenu, tak není o čem :)
Je mi dokonce sympatičtější než předchozí verze - už tím krytím a zmatněním :)

POZOR, POZOR - o celé původní řadě Stay Matte, jsem psala tu a 
stále tvrdím, že pudr Stay Matte je jeden z nej a používám ho stále :)


Dávám 9 b. z 10 b.


make-up, rimmel.sk
Foto komplet tváře, je po celém dni...zapomněla jsem tam doplnit popisek...sakra :D


Komentáře

  1. ten obal fakt konečně vypadá pěkně:D docela se mi zalíbil, ale pokud si nesedl se suchým místem, to by se asi s celým mým obličejem nekamarádil:D:/

    TheHugeLover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obal je dokonalý :) Ale fakt se suchou pletí si asi nikdy nesedne, to už radši Wake Me Up, který je podle mě, na všechny typy pleti :)

      Vymazat
  2. dostala jsem vzoreček od DM a nevyhojuje mi ta hrozná hutnost :/ mám ráda lehčí makeupy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On hutný jen vypadá, ale na pleti ho fakt vůbec necítím - oproti jiným make-upům s ním mám přirozenější pocit a hlavně - moje pleť vypadá jak když je bez make-upu a to je u mě už co říct :))

      Vymazat
  3. Stary Stay Matte som mala radal, bol taky lahucky, pouzivala som ho hlavne na jar a leto...Preto ma tento hutny docela prekvapuje :-) ale mozno vyskusam...len tak mimochodom kolko asi tak stoji?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky hodně překvapil...až jsem přemýšlela, jestli ho nemám nějaký "pokažený" :D A cenu právě ještě nevím...ale původní stál kolem 5 €, takže tipuji, že se to velmi měnit nebude...zatím ještě není v e-shopu Rimmelu, ale sama jsem zvědavá. Věřím, že zase bude patřit k těm cenově dostupnějším :)

      Vymazat
  4. Starý som mala už dávno, takže si pomaly ani nepamätám, čo bol zač. Možno skúsim aj tento

    sunrise-e.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš podobnou pleť jako já, tak vřele doporučuji..dokonce zjišťuji, že čím více dní ho používám, tím je moje pleť déle matná...dnes to už bylo takových 5 hodin :-o

      Vymazat
  5. Tak když bude akce nebo budu mít nějaké peníze navíc, tak bych ho vyzkoušela :-)
    PS: Taky používám toaleťák :-D To je prostě nejlepší :-D

    OdpovědětVymazat
  6. používám taky tento make-up i pudr a nemůžu je vynachválit :3
    http://terusweetgirl.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. Akurát pred pár mesiacmi som si ho kúpila na leto, odtieň je skvelý, ružový podtón a na pleti neoxiduje, to zmatnenie som ja osobne až tak nečakala, už mám skúsenosti zo zmatňujúcimi make-upmi a zatiaľ žiaden moju mastnú pleť nezmatnil, čo mi viac prekáža je fakt, že make-up sa stráca počas dňa, z nosa úplne, na ostatných častiach vydrží ako tak.
    http://spacesusi.blogspot.sk/2013/11/muzsky-pohled-na-kosmeticky-blog-aneb.html

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky